چند توصیه و نکته ضروری برای سرمایه گذاران در بورس

چند توصیه و نکته ضروری برای سرمایه گذاران در بورس
زندگی بشر و فعالیت های او همواره با پیامدهای مختلفی هوراه است و اتفاقات جزو لاینفک زندگی است. به همین دلیل هر کس بر اثر دانش و تجربه ی خود راه های مقابله با اتفاقات و کم کردن زیان های ناشی از آن را پیدا کرده و در زندگی به کار می گیرد. در مورد بورس که مورد نظر ماست، خبرگان بازار سرمایه توصیه هایی به مشتریان دارند و معتقدند اگر افراد این توصیه ها را به کار گیرند فعالیت هایشان با موفقیت بیشتر و پیامدهای منفی کمتری همراه خواهد بود.در ادامه برخی از این توصیه ها را شرح می دهیم:
۱- سرمایه مازاد خود را به کار گیرید:
معمولا افراد با توجه به اتفاقات مختلفی که در زندگی شان پیش می آید، بخشی از ذرآمد خود را به عنوان هزینه های ضروری کنار می گذارند تا در روز مبادا از آن استفاده کنند. از آنجا که بازار سهام یکی از بازارهای پر نوسان می باشد، خبرگان بازار توصیه می کنند که بهتر است افراد از بکارگیری سرمایه های اصلی و ضروری خود در این بازار پرهیز کنند. آن ها معتقدند کسانی که م یخواهند در این بازار سرمایه گذاری کنند بایستی نه تنها اولویت را به رفع نیازهای اولیه زندگی خود بدهند، بلکه حتی از بکارگیری آن بخش از درآمد خود را که برای هزینه های اتفاقی در نظر گرفته اند در بازار بورس صرف نظر کنند. خبرگان بازار سرمایه می گویند بهتر است افراد پس اندازهای اضافی خود را وارد بازار سهام نکنند.
۲- شایعات بازار را جدی نگیرید:
شایعات موجود در بازار را جدی نگیرید حتی اگر از طرف دوست شما و یا شخص مطلع در بازار باشد، زیرا هیچ شخصی نمی تواند پیش بینی درستی از آینده یک سهم داشته باشد. زمانی که شما سهمی را برای خرید انتخاب می کنید، مهم این است که دلیل انجام این کار را بدانید. پیش از تصمیم به خرید تحقیق کنید و شرکت مورد نظر را ارزیابی کنید. ممکن است در برخی موارد اتکا به صحبت های دیگران سود ده باشد، ولی این عمل شما را از تبدیل شدن به یک سرمایه گذار مطلع باز می دارد. آگاهی تنها رمز موفقیت در بلند مدت است.
۳- دیدگاه بلند مدت داشته باشید:
سودهای کوتاه مدت اغلب باعث گمراهی سرمایه گذاران جدید می شود و داشتن دید بلند مدت برای سرمایه گذار ضروری است. این بدان معنی نیست که خرید و فروش سهام منجر به کسب سود نمی شود ولی همانطور که قبلا اشاره شد، روش های متفاوتی برای کسب سود در بازار سهام وجود دارد. در نظر داشته باشید که این معاملات به منابع مالی، دانش و ریسک پذیری بالا نیاز دارد.
۴- به سرمایه گذاری های خود تنوع ببخشید:
برای به حداقل رساندن ریسک های سرمایه گذاری و افزایش بازده، به سرمایه گذاری های خود تنوع ببخشید. سرمایه گذاری را می توان با خرید دارایی های مالی مانند سهام صنایع و بخش های متفاوت و اوراق مشارکت و داراییهای حقیقی مانند زمین و ساختمان یا دیگر ئارایی های فیزیکی متنوع ساخت.
۵- تنها از یک روش برای سرمایه گذاری استفاده نکنید:
حتی سرمایه گذاران حرفه ای نیز بعضا در پیش بینی حرکت های بازار و تعیین بهترین زمان خرید موفق نیستند. همه ممکن است اشتباه کنند فقط کسانی اشتباه نمیکنند که هیچ گاه سرمایه گذاری نکرده اند. از این رو ممکن است روش ناموفق و یا موفق قبلی سرمایه گذاری در شرایط فعلی، نتیجه معکوس به بار آورد. مهم این است که از اشتباهات قبلی درس بگیریم.
۶- به طور مستمر سرمایه گذاری کنید:
همواره فرصت های مناسبی برای سرمایه گذاری وجود دارد. بنابراین هرماهه مبلغ معینی را پس انداز کنید و از فرصت های جدید سرمایه گذاری استفاده نمایید. سرمایه گذاری مستمر غالبا شما را در برابر ضربه های سخت بازار ایمن می سازد.
۷- مبهوت بازده های گذشته نباشید:
پژوهش ها نشان می دهد عموما عملکرد گذشته بازار ضامن بازده آینده آن نیست. از این رو سرمایه گذاری ها را بر اساس بر اساس ویژگی هایشان انجام دهید. صرفا به عملکرد گذشته دل نبندید. به عبارت دیگر احساساتی عمل نکنید.
۸- حد معقولی از ریسک را بپذیرید تا از رشد بالقوه بازار سهام محروم نشوید:
پرتفویی که شامل سهام، سپرده بانکی و اوراق مشارکت است ریسکش کمتر از پرتفویی است که تنها از سپرده بانکی یا اوراق مشارکت تشکیل شده است. از این رو به منظور کسب نتایج دلخواه، همواره با توجه به میزان ریسک پذیری خود، نسبت مناسبی از سهام را نیز در پرتفوی خود سرمایه گذاری نمایید. برای تعیین سطح ریسک پذیری باید ابتدا اهداف سرمایه گذاری خود را معین کنید. افق زمانی سرمایه گذاری، یکی ازعوامل مهم در تعیین اهداف سرمایه گذاری است.
۹- با نوسانات جزئی دلسرد نشوید:
به عنوان یک سرمایه گذار با دید بلند مدت، نگران تغییرات قیمت در کوتاه مدت نباشید. به جای نگرانی به نوسانات اجتناب ناپذیر در کوتاه مدت، به سرمایه گذاری خود مطمعن باشید. یک سری از سرمایه گذاران از نوسانات روزانه سهم به دنبال سود هستند، ولی سود بلند مدت وابسته به تغییرات دیگری در بازار است، که ممکن است چند ماه به طول بینجامد. پس دید خود را بر روی نظرات و تحقیقات خود متمرکز کنید.
۱۰- همواره به بازارهای غیرمالی نیز توجه کنید:
محتوا و افق سرمایه گذاری خود را گسترش دهید. توجه به بازارهای غیر مالی مانند مسکن، طلا، محصولات و مواد اولیه، علاوه بر امکان گسترش محتوای پرتفوی پربازده، امکان تحلیل دقیق تر سرمایه گذاری در بازارهای مالی را نیز فراهم می کند.
۱۱- از خدمات مشاوران سرمایه گذاری استفاده کنید:
نیازها و شرایط شما دائما در حال تغییر است. از این رو مراجعه شما به مشاوران سرمایه گذاری، بهشما در ترکیب و انتخاب مناسب سرمایه گذاری هایتان کمک می نماید. غالبا ضروری است که حداقل سالی یک بار به متخصصان سرمایه گذاری مراجعه کنید. توجه داشته باشید که سرمایه گذاری یک کار تخصصی است. بهره گیری از متخصصان در هر رشته ی کاری موجب ارتقا بهره وری، کارایی و اثربخشی می گردد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.