هفت گام برای تدوین برنامه ی سرمایه گذاری

هفت گام برای تدوین برنامه ی سرمایه گذاری:
رسیدن به هر هدفی در طول زندگی، بدون داشتن ایده، درک صحیح و برنامه ممکن نیست. برنامه ریزی مالی برای سرمایه گذار همانند نقشه ی راه برای یک مسافر است. با این کار شما بر روی دستیابی به اهداف مالی متمرکز شده و در عین حال، گرفتار تصمیم گیری های احساسی که تاثیر منفی بر سرمایه گذاری شما می گذارد، نخواهید شد.
گام اول: اهداف خود را از سرمایه گذاری مشخص کنید.
همه تمایل دارند با تعیین اهداف مشخص و اتخاذ تصمیم های مناسب، زندگی خوب و آرام و توام با موفقیت داشته باشند. یکی از اهداف مهم زندگی کسب توانایی مالی، و یکی از تصمیمات صحیح در این رابطه تصمیم به سرمایه گذاری است. اهداف خود از سرمایه گذاری و راه کارهای دستیابی به این اهداف را مشخص کنید.
گام دوم: میزان ریسک پذیری و بازده مورد انتظار خود از سرمایه گذاری را مشخص کنید.
میزان ریسک در سرمایه گذاری های مختلف، متفاوت است. به طور کلی، سرمایه گذاری هایی که بازده بالقوه ی بیشتری دارند، ریسک بالاتری هم دارند. قبل از تصمیم گیری برای هرگونه سرمایه گذاری، باید توان ریسک پذیری خود را مشخص کنید. اگر ظرفیت ریسک پذیری شما بالاست، می توانید راهبردی جسورانه برای سرمایه گذاری در پیش بگیرید، راهبردی که اگرچه با ریسک بیشتری همراه است، اما بازده بالقوه بیشتری برای شما به دنبال خواهد داشت. در مقابل، اگر ظرفیت ریسک پذیری شما پایین است، بهتر است به دنبال فرصت های سرمایه گذاری با ریسک پایین و بازده مستمر (و البته اندک) باشید.
گام سوم: فرصت های مختلف سرمایه گذاری موجود را بررسی کنید.
کسانی که برای سرمایه گذاری، فرصت های مختلف را مورد مطالعه قرار می دهند حتما باخرید سهام شرکت های بورس و واحد های صندوق های سرمایه گذاری مشترک، به عنوان دو گزینه مناسب سرمایه گذاری، مواجه خواهند شد. خرید سهام و سرمایه گذاری مشترک روش هایی هستند که می توانند به شما در دستیابی به اهداف مالی تان کمک کنند.
گام چهارم: ترکیبی از فرصت های سرمایه گذاری مناسب را (بر اساس میزان ریسک و بازده مورد انتظارتان) انتخاب کنبد.
اگر همه پولتان را در یک فرصت خاص سرمایه گذاری بکار بگیرید، در صورتی که ارزش این سرمایه گذاری کاهش یابد، شما نیز به همان میزان پول خود را از دست داده اید. پس به طور کلی، بهترین راه برای کاهش ریسک سرمایه گذاری این است که در فرصت های سرمایه گذاری متنوعی سرمایه گذاری کنید.
گام پنجم: برای مواردی که روند تحقق اهداف کوتاه مدت مالی شما مختل شده و یا سرمایه گذاری های شما روند مطلوبی ندارد، برنامه مشخصی داشته باشید.
توجه داشته باشید که پیروی از یک برنامه ی سرمایه گذاری غیر قابل انعطاف و ثابت در یک دوره زمانی طولانی، همواره برای شما سودآور نخواهد بود. در برخی موارد، در صورت رضایت بخش نبودن عملکرد سرمایه گذاری، لازم است برنامهی خود را سرمایه گذاری خود را تغییر دهید. البته به خاطر داشته باشید که هنگام تغییر برنامه، لازم است اصول اولیه ی سرمایه گذاری را رعایت کنید.
گتم ششم: سرمایه گذاری هایتان را از نزدیک، کنترل و مدیریت کنید.
افراد سودجو، همواره به دنبال سرمایه گذاران ناآگاه هستند. این افراد، با وعده ی کسب ثروت کلان، افراد ناآگاه را فریب می دهند و از آن ها کلاه برداری می کنند.
گام هفتم: در صورت نیاز، در سرمایه گذاری های خود بازنگری کنید.
آسان ترین راه برای کنترل و نظارت بر عملکرد سرمایه گذاری، مطالعه اطلاعات مالی شرکت است. این اطلاعات از طریق سایت شرکت بورس اوراق بهادار تهران (www.irbourse.com)، سازمان بورس (www.seo.ir)، شبکه ی کدال (www.codal.ir)، شرکت مدیریت فناوری بورس تهران (www.tsetmc.com) و پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه ی ایران (www.sena.ir) در دسترس شماست. بهتر است تنها به این شیوه ها اکتفا نکنید و با شرکت در مجمع عمومی سالیانه ی شرکتی که سهام آن را خریده اید، از نزدیک و با وضعیت شرکت آشنا شوید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.